ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ

 
 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ιστορία της σταφίδας Κορίνθου (αποξηραμένη σταφίδα) ξεκινά από την αρχαιότητα, ήδη από την εποχή του Ομήρου, όπου κατείχε την πρώτη θέση στη διατροφή των Ελλήνων. Τον 19ο αιώνα αποτελούσε το 90% των ελληνικών εξαγωγών στην Ευρώπη. Τα σταφύλια συγκομίζονται και ξηραίνονται για τρεις εβδομάδες. Πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, καταναλώνονται ως σνακ, χρησιμοποιούνται στο ψήσιμο μπισκότων και κέικ, ή για να συνοδεύσουν κάποια αλμυρά πιάτα.

Η Ελλάδα είναι ο κύριος παραγωγός σταφίδας, κυρίως στην Πελοπόννησο και στα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, που ανέρχεται σε περίπου 80% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, με την Καλιφόρνια, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία να μοιράζονται σε παραγωγή αλλά και σε κατανάλωση, το μεγαλύτερο μέρος από τα υπολειπόμενο ποσοστό.

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Μπορείτε να ζητήσετε εύκολα μια προσφορά για οποιοδήποτε από τα εξαιρετικά προϊόντα μας με λίγα μόνο κλικ. Αφού μας πείτε την ποσότητα που σας ενδιαφέρει και την ημερομηνία παράδοσης, θα πρέπει να μας πείτε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και την εταιρεία που εκπροσωπείτε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σας στείλουμε με email μια προσφορά.

Your Title
 
 

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι σταφίδες προέρχονται από την αφυδάτωση των σταφυλιών, διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε ανοιχτό περιβάλλον κάτω από τον ήλιο, είτε με ειδικά μηχανήματα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της σταφίδας έχουν αποδειχθεί από πολλές κλινικές μελέτες. Πράγματι, πολλές μελέτες για την Κορινθιακή σταφίδα της έχουν επίσης διεξαχθεί και από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της έχουν αποδειχθεί μέσω πολυάριθμων κλινικών μελετών (πολλές μελέτες για την Κορινθιακή σταφίδα έχουν διεξαχθεί και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Οι Κορινθιακές σταφίδες είναι καλή πηγή φυτικών ινών, συγκεκριμένα ½ φλιτζάνι σταφίδες περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, της δυσκοιλιότητας και μειώνουν το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Είναι πλούσιες σε κάλιο, και μαγνήσιο που μειώνουν την κατακράτηση υγρών. Μάλιστα, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σταφίδας σχετίζεται με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης που πιθανόν οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα καλίου που περιέχει. Ακόμα, οι σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στη μείωση των ελεύθερων ριζών και άρα στη πρόληψη του καρκίνου. Τέλος, αποτελούν πηγή βιταμινών όπως η βιταμίνη Α, Β5, Β6, Β1, Ε και βιταμίνη C.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κορινθιακή μικρή ή μεσαία σταφίδα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • 10 kg

  • 12.5 kg

Βάρος ανά χαρτοκιβώτιο.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Συμβατική και Βιολογική.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η συγκομιδή πραγματοποιείται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η Ελλάδα είναι ο κύριος καλλιεργητής σταφίδας

 
 

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούνται πολλές σταφίδες στη μαγειρική, όπως σε κάποια παραδοσιακά πιάτα κρέατος

Οι παραδοσιακές κιμαδόπιτες των Χριστουγέννων γίνονται με γλυκές και ξινές σταφίδες