ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΥΜΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ
ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η καστανή ζάχαρη παράγεται κυρίως από ζαχαρότευτλα ή ζαχαροκάλαμο. Ακολουθώντας εξειδικευμένες διαδικασίες, τα ζαχαρότευτλα πιέζονται για να εξαγάγουν τον φυσικό τους χυμό. Στη συνέχεια, ο χυμός βράζεται μέχρι να πήξει και να δημιουργηθούν κρύσταλλοι ζάχαρης. Αυτοί οι κρύσταλλοι είναι πλούσιοι σε μια καφέ κολλώδη ουσία που ονομάζεται μελάσσα. Ως εκ τούτου, διαφέρει από τη λευκή ζάχαρη, επειδή περιέχει μελάσα. Είναι πιο μαλακή και αρωματική, αλλά παράγει τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή ζάχαρη (περίπου είκοσι ανά κουταλάκι του γλυκού). Η καστανή ζάχαρη παράγεται από χώρες με τροπικό κλίμα, όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Ινδία, η Κορέα Σελατάν, η Βολιβία, η Βραζιλία και η Ινδονησία.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η μελάσσα είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, κάλιο, χαλκό, σίδηρο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά του συμπλέγματος Β. Ένα ποσοστό αυτών των θρεπτικών ουσιών εμφανίζεται επίσης στην καστανή ζάχαρη που περιέχει μελάσσα. Σε αντίθεση με τη λευκή ζάχαρη, η καστανή ζάχαρη είναι ωμή και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Έχει τα απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα και επιπλέον το κάλιο στη μελάσσα φαίνεται πως μειώνει τις κράμπες περιόδου. Είναι ευεργετικό για το δέρμα και είναι ένα σημαντικό συστατικό σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Τέλος, η καστανή ζάχαρη ενισχύει άμεσα τα επίπεδα ενέργειας και θεωρείται ευεργετική για το πεπτικό σύστημα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η Βραζιλία και η Ινδία έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή καστανής ζάχαρης.
Ζαχαροκάλαμα
CREME BRULEE